Om os

Her hos TARPREC ser vi det store potentiale i recycling for både restmaterialer samt udtjente produkter. Derfor tilbyder vi en række løsninger på området, som kan hjælpe jeres virksomhed og samtidig give jer en grønnere profil.

Hos TARPREC specialiserer vi os i, at skabe processer for virksomheder, der oplever udfordringer med, at recycle deres materialer og udtjente produkter. Det kunne være produkter som cykelhjelme og tasker eller materialer som træpaller og presenninger eller noget helt tredje; uanset, står vi klar til, at finde en recyclingproces.

Genanvendelse af udtjente produkter og restmaterialer er ofte en kompliceret proces for virksomheder. Der findes selvfølgelig recycling virksomheder, der har specialiseret sig i, at hjælpe virksomheder med at afvikle og videresælge de mere lettilgængelige materialer. Dog kan processen hurtigt blive kompliceret, når det omhandler mere sammensatte produkter, som cykeltasker eller jakker. Dette leder ofte til, at recycling-potentialet går tabt og produkterne blot deponeres. Det mener vi hos TARPREC kan gøres bedre. Derfor tager vores tankegang udgangspunkt i de råstoffer, der er gået forud for produktet. Det gør vi ved, at udvikle processer, der udvinder netop disse. Disse processer gør det både lettere og mere værdifuldt, at afvikle de recyclede materialer.

Recycling hjælper ikke blot med, at reducere vores afhængighed af de ikke-bæredygtige ressourcer. Det hjælper også med, at spare energi, da det er langt mere energieffektivt, at fremstille produkter af genbrugsmaterialer fremfor råmaterialer.

Her hos TARPREC ser vi os selv, som en recycling-virksomhed med et twist. Vi vil gerne håndtere de mere komplicerede produkter, som andre recycling-virksomheder fravælger. Derfor fordyber vi os gerne i forarbejdet med processerne, så vi skaber bedst mulig produktivitet. Efterfølgende vil vi gerne have ”hands-on” i processerne, så vi skaber fuld gennemsigtighed ved at dokumentere disse. Dette er ikke blot vigtigt for vores kunder, men også for den næste generation af kunder, der efterspørger produkter fra virksomheder med fokus på den cirkulære bæredygtighed, der er i genanvendelse.

Vision

Hos TARPREC ønsker vi, at levere affaldshåndteringstjenester, der beskytter vores miljø og fremmer genanvendelse nu og i fremtiden. Vi vil gerne være med til, at sikre et sikkert og sundt samfund for nuværende og fremtidige generationer. Vi betragter denne vision som fælles. Det gør vi, fordi recycling kræver deltagelse og samarbejde fra alle deltagende virksomheder i værdikæden og selvfølgelig forbrugerne.

Mission

Vores mission hos TARPREC er, at reducere mængden af affald, der går til spilde. Det vil vi gøre ved overordnet, at fremme ansvaret hos forbrugerne og virksomhederne med vores tjenester. Vi vil herunder genanvende virksomhedernes affald til dets bedste potentiale, mens priser og tjenester afbalanceres på bæredygtig vis.

Vi vil gerne transformere virksomheders tankegang, hvor man i dag nedgraver affald til en fremtid, hvor man ser affald, som en ressource. Så man i fremtiden kan eliminere behovet for lossepladser.

Historie

Tilbage i 2017 havde den nuværende ejer Luan og Harun en ide om at udvikle en virksomhed der solgte råmateriale ud fra allerede eksisterende materialer. Det startede med at Luan og Harun fik øjende op for lastbilpresenningernes evner og ikke mindst den konsekvens blød PVC kan have for miljøet når det forbrændes. Eftersom efterspørgslen på materialet fra udlandet var stor, besluttede vi os for at opsøge samarbejdspartnere i Danmark. I startfasen havde vi hverken erfaring eller kapital til de helt store tiltag – derfor kørte vi landet tyndt i vores fælles bil og ledte efter samarbejdspartnere og lastbilspresenninger. Vi formåede endda at presse 6 presenninger i vores lille Citroen C1 – hvordan det lykkedes os forstår vi stadigvæk ikke.

Med tiden udviklede TARPREC sig til mere end bare en lastbilpresenning leverandør da samarbejdet mellem TARPREC og virksomhederne blev mere komplexe og der skulle flere processer til for at expotere det færdige råmateriale. I takt med dette efterspurgte vores nuværende kunder og nye kunder materialer vi ikke var bekendt med på det tidspunkt. Igennem årende blev der opbygget en stor knowhow inden for forskellige materialer samt processer.

Det største behov vi så, var virksomhedernes behov for recycle produkter der havde mistet deres oprindelig formål eller skulle deponeres. Det er her at TARPREC har fundet dens kurs og der var medvind kort tid efter at TARPREC udbød deres service havde de første virksomheder brug for hjælpen. Vi ser TARPREC som værende et evighedsprojekt der skal være med til at ændre verdens syn på cirkulær økonomi og dens cirkulære materialer

Scroll to Top